SKRÆDDERSYET TRÆNINGSPROGRAM TIL HJERNERYSTELSE

 

Jeg bruger neurologisk fokuseret syns- balance og bevægelsestræning til at rette op på de problemer der er opstået efter ulykken.

Gennem en grundig testning og analyse af dit bevægeapparat og nervesystem, sammensætter og underviser jeg dig i øvelser der kan reducere problemerne og hjælpe dig med at komme tilbage til en mere normal hverdag.

 

Typisk kommer hjernerystelses- og piskesmældsklienter til mig med symptomer som hovedpine, nakkespændinger, svimmelhed, træthed, koncentrationsbesvær, og problemer med sensoriske belastninger som lys og lyd.

Et træningsforløb vil altid starte med en grundig testning, for at klarlægge hvilke neurologiske funktioner der er påvirket af din ulykke.

Efterfølgende vil du blive undervist i, og sendt hjem med et lille træningsprogram bestående af enkle øvelser der ikke kræver udstyr, og typisk tager omkring 2-5 minutter at gennemføre.

Dette program forventes du at træne på egen hånd, (typisk 3 x dagligt) indtil næste session.

eye-117043_640

Ofte ser jeg, at hjernerystelses- og piskesmældsklienter har store problemer med følgende områder:
– Det vestibulære system (fornemmelsen af hvad der er op og ned)
– Synet
– Regulering af sensoriske inputs (f.eks. er pupilrefleksen i øjet ofte påvirket, hvilket kan skabe stor lysfølsomhed og hurtig udtrætning ved læsning)
– Kronisk hyperventilation og andre tegn på overaktivitet af det sympatiske nervesystem
– En stærkt begrænset evne til at klare belastning generelt

Alle klienter er dog unikke, og derfor vil jeg altid løbende teste effekten af din træning, for at evaluere om der skal justeres i programmet.

For at løse de udfordringer vi finder i den indledende testning, arbejder vi i 2 retninger:
– Først forbedrer vi din evne til at håndtere belastning.
Det gør vi ved hjælp af åndedrætstræning, forskellige blide kraniemobiliseringer, samt justeringer af kost og søvnvaner.

– Derefter genoptræner vi de neurologiske funktioner der er påvirket af ulykken, for at hjælpe dig tilbage til normal funktion.
Dette gør vi med aktive mobilitetsøvelser i langsomt tempo for at forbedre koordination, træning af det indre øre og øjnene for at forbedre balance og syn, samt andre typer af øvelser afhængigt af dine symptomer.
Denne del af træningen skrider altid frem i et roligt tempo, da belastningen skal balanceres med hvor meget du kan kan holde til.

Testafneuronbillede

Paula Larrain, TV-vært, journalist og forfatter

“Jeg gik hos Thomas la Cour relativt tidligt i mit skadesforløb.
Med hjernerystelse og WAD kunne jeg ikke ret meget uden at skulle hvile mig hele tiden.

Thomas fik mig bogstaveligt talt på benene igen. Med nænsom træning og særdeles brugbar information om mine nervefunktioner, kombineret med kostvejledning fik jeg en større forståelse af, hvor min grænse gik og jeg kunne langsomt øge min kondition og derved undgå at få andre komplikationer pga. stilstand.
Selve forbedringen i kondition gav mig mere energi til at klare hverdagen.

Er man typen, der gerne vil hjælpe til med sin egen helbredelse, er et forløb med Thomas guld værd. Også på et mentalt plan.”

Michelle Weis, ishockeyspiller på landsholdet

“Som så mange andre ishockeyspillere før mig, fik jeg et slag og en hjernerystelse i en kamp. Jeg tilbragte de fleste timer i løbet af de efterfølgende tre måneder i et mørkt rum – både bogstaveligt og mentalt. Lys gjorde ondt og oplevelsen af at være sat ud af spillet, hang som en sky over mit hoved. Jeg tog imod alle de behandlingstilbud jeg fik, for hurtigst mulig at komme tilbage på isen og i skole – men ingen virkede. Så blev jeg introduceret til Thomas.

Thomas udredte mig, og lavede et skræddersyet øvelsesprogram til mig. Jeg gik til tjek hver anden uge, og efter lidt mere end tre måneder var jeg tilbage på fuld kraft.

De øvelser, som jeg gjorde mig kampklar igen, har også gjort mig til en bedre spiller – blandt andet ved at træne min balance.

Jeg kan varmt anbefale Thomas – både til dem, der er ramt af hjernerystelse, og alle som vil blive en bedre sportsudøver. Du vil lære nye måder at træne på, som giver dig nye muligheder i din sport.”

11

Ditte Dybvad Simonsen, Lærer

TAK for utrolig seriøs og kompetent behandling! Jeg har, siden en hjernerystelse i 2007, haft periodevis hovedpine og koncentrationsbesvær, hvilket har forstyrret mit arbejde og min fritid. For første gang siden, har jeg opevet en træningsmetode, som er langtidsholdbar.

Jeg har fået redskaber, som hjælper, når jeg har brug for det. Jeg kan på det varmeste anbefale Thomas la Cour”

13

Mikkel Kjer Parlo, Professionel Mixed Martial Arts kæmper

Efter 12 år med kampsport og en del hjernerystelser, har jeg oplevet forskellige ændringer i negativ retning i ting som reaktions tid, evnen til at se slag komme, balance, hurtighed, spændinger og smerter i kroppen, samt kvalme og hovedpine en gang imellem. 

Jeg ser kort sagt Thomas la Cour som den mest kompetente vi har på disse områder herhjemme og jeg syntes han kommer hele vejen rundt om problemet. Derfor har jeg valgt at træne med ham.

Efter at ha trænet med Thomas i kun 1 måned har oplevet forbedringer på alle de ovennævnte problemer. Som sagt har jeg kun arbejdet med dem en måned og jeg regner med at se langt større forbedringer efter længere tids træning. 

Jeg mener at enhver sportsudøver der ønsker at blive bedre til sin sport kan få store forbedringer ud af den træning Thomas la Cour tilbyder.

Anne Marie Jørgensen

Jeg har fulgt træningsforløb ved Thomas for gener efter cykelstyrt og hjernerystelse 4 år tilbage i tiden. Indtil jeg startede på træningen havde jeg konstante nakkesmerter, koncentrationsbesvær, enormt behov for hvile, problemer med at holde flere bolde i luften og havde det meget svært med skærmarbejde. Hver dag var ren og skær overlevelse. Indtil ulykken var jeg meget energisk og fysisk aktiv.  Thomas gav mig værktøjer til at slippe af med de mange gener. Efter 2 ugers træning var nakkesmerterne væk. Koncentrationsevnen og evnen til at holde mange bolde i luften samtidig vender stille og roligt tilbage. Her et halvt år efter har jeg fået fornyet overskud og tro på, at jeg nok skal blive mig selv igen. Fremover bliver der atter ressourcer til både arbejde, crossfit, familie og venner.

Jeg kan varmt anbefale træning hos Thomas til hjernerystelsesofre.”

Tobias Alm

Inden jeg kom til Thomas La Cour havde jeg allerede 2,5 år med hjernerystelsesymptomer bag mig. Det, som var mest frustrerende, var at både neurologisk ambulatorie, kranie sakral terapeut og mange andre behandler jeg prøvede af, fokuserede meget på at jeg skal slappe af og så skal tingene nok blive bedre. Der var ingen som havde en konkret plan og mange råd jeg fik var det rene gætteri. Det er markant anderledes hos Thomas La Cour. Først og fremmest tror han at aktivitet (tilpasset til den enkelte person selvfølgelig) er til gavn og han var den absolut første som fortalte mig at hvis man får et slag i hovedet kan det påvirke ens balancesystem (vestibulær system) negativt. Og at det er der man skal begynde at arbejde med. Derfra lavede vi mange tests, Thomas dannede sig et billede af min tilstand og så fik jeg øvelser med hjem. Det var rigtigt rart at kom fra denne passivitet tiden før, hjem med nogle øvelser så man kunne aktiv gøre noget for at få det bedre. I stedet for bare at vente og blive sindsyg af det. Jeg fik det markant bedre ret hurtig. Jeg var så smart at slå mit hoved igen to gange siden. Begge gange har Thomas guided mig igennem de to nye hjernerystelser, så at jeg var tilbage på det gamle bedre niveau efter nogle få uger. Det var rigtigt rart. Udover det har Thomas en stor viden om stress, kost og søvn og hvor meget tingene hænger sammen og relaterer til hinanden. For mig er pengene godt givet ud fordi jeg gik total forvirret, opgivende og skeptisk ind til ham og kom med en handleplan og stor viden ud.”

10

Sofiia Bjerre,
Selvstændig håndværker

En kæmpe tak for dine effektive programmer til en smertefri hverdag! Jeg har fået Thomas la Cour anbefalet flere gange, men ikke taget det alvorligt, før smerter i skuldre, nakke og øvre ryg blev så stærke at jeg overvejede en længere sygemelding fra min virksomhed. Jeg er håndværker og alene i min virksomhed, så en sygemelding ville være ret omkostningsfuld. Og jeg var også skeptisk da jeg efter første session og screening blev sendt hjem med “øjenøvelser” og lette kæbeøvelser… I min verden var træning, hård fysisk udfoldelse. Men efter en uge, var jeg smertefri. Og svimmelhed var væk. Og har været det siden! Det er magisk! Efter et forløb på 5 sessioner har vi været gennem hele kroppen og jeg er i nu i stand til at genkende og eliminere smerter i hele kroppen i det minut de opstår. Thomas tilrettelagde træningen så den passede perfekt i min hverdag, med få gentagne øvelser jeg kan udføre over hele dagen. Derudover spottede Thomas et meget lavt stofskifte og forbrænding og gav anvisninger til kost og vitamintilskud, der nu betyder at jeg for første gang i 12 år taber mig.”

8

Nina Qitoora, Personlig træner og blogger

Jeg har tidligere været i en trafikulykke hvor jeg fik voldsom piskesmæld jeg døjede med i mange år efterfølgende. Hos Thomas har jeg fået redskaber til at håndtere mine svagheder (som jeg egentlig troede jeg var ovre).

Det har betydet jeg har fået en større forståelse for hvordan kroppen virker og hvad man kan gøre. Jeg har fået en bedre koncentrationsevne, hvilket har gjort en kæmpe forskel på mit studie og generelt i forhold til min evne til at læse og koncentrere mig.

 

Det har givet mig en ny forståelse af hvordan kroppen og hjernen virker, og det gavner mig hver dag. Slut med koncentrationsbesvær og hovedpine.

Der er i øjeblikket åbent for nye klienter

Udfyld felterne nedenunder, så kontakter jeg dig så snart jeg har mulighed for det.