SKRÆDDERSYET TRÆNINGSPROGRAM TIL HJERNERYSTELSE

 

Jeg bruger neurologisk fokuseret syns- balance og bevægelsestræning til at rette op på de problemer der er opstået efter ulykken.

Gennem en grundig testning og analyse af dit bevægeapparat og nervesystem, sammensætter og underviser jeg dig i øvelser der kan reducere problemerne og hjælpe dig med at komme tilbage til en mere normal hverdag.

Typisk kommer hjernerystelses- og piskesmældsklienter til mig med symptomer som hovedpine, nakkespændinger, svimmelhed, træthed, koncentrationsbesvær, og problemer med sensoriske belastninger som lys og lyd.

Et træningsforløb vil altid starte med en grundig testning, for at klarlægge hvilke neurologiske funktioner der er påvirket af din ulykke.

Efterfølgende vil du blive undervist i, og sendt hjem med et lille træningsprogram bestående af enkle øvelser der ikke kræver udstyr, og typisk tager omkring 2-5 minutter at gennemføre.

Dette program forventes du at træne på egen hånd, (typisk 3 x dagligt) indtil næste session.

eye-117043_640

Ofte ser jeg, at hjernerystelses- og piskesmældsklienter har store problemer med følgende områder:
– Det vestibulære system (fornemmelsen af hvad der er op og ned)
– Synet
– Regulering af sensoriske inputs (f.eks. er pupilrefleksen i øjet ofte påvirket, hvilket kan skabe stor lysfølsomhed og hurtig udtrætning ved læsning)
– Kronisk hyperventilation og andre tegn på overaktivitet af det sympatiske nervesystem
– En stærkt begrænset evne til at klare belastning generelt

Alle klienter er dog unikke, og derfor vil jeg altid løbende teste effekten af din træning, for at evaluere om der skal justeres i programmet.

For at løse de udfordringer vi finder i den indledende testning, arbejder vi i 2 retninger:
– Først forbedrer vi din evne til at håndtere belastning.
Det gør vi ved hjælp af åndedrætstræning, forskellige blide kraniemobiliseringer, samt justeringer af kost og søvnvaner.

– Derefter genoptræner vi de neurologiske funktioner der er påvirket af ulykken, for at hjælpe dig tilbage til normal funktion.
Dette gør vi med aktive mobilitetsøvelser i langsomt tempo for at forbedre koordination, træning af det indre øre og øjnene for at forbedre balance og syn, samt andre typer af øvelser afhængigt af dine symptomer.
Denne del af træningen skrider altid frem i et roligt tempo, da belastningen skal balanceres med hvor meget du kan kan holde til.

Testafneuronbillede

Paula Larrain, TV-vært, journalist og forfatter

“Jeg gik hos Thomas la Cour relativt tidligt i mit skadesforløb.
Med hjernerystelse og WAD kunne jeg ikke ret meget uden at skulle hvile mig hele tiden.

Thomas fik mig bogstaveligt talt på benene igen. Med nænsom træning og særdeles brugbar information om mine nervefunktioner, kombineret med kostvejledning fik jeg en større forståelse af, hvor min grænse gik og jeg kunne langsomt øge min kondition og derved undgå at få andre komplikationer pga. stilstand.
Selve forbedringen i kondition gav mig mere energi til at klare hverdagen.

Er man typen, der gerne vil hjælpe til med sin egen helbredelse, er et forløb med Thomas guld værd. Også på et mentalt plan.”

Michelle Weis, ishockeyspiller på landsholdet

“Som så mange andre ishockeyspillere før mig, fik jeg et slag og en hjernerystelse i en kamp. Jeg tilbragte de fleste timer i løbet af de efterfølgende tre måneder i et mørkt rum – både bogstaveligt og mentalt. Lys gjorde ondt og oplevelsen af at være sat ud af spillet, hang som en sky over mit hoved. Jeg tog imod alle de behandlingstilbud jeg fik, for hurtigst mulig at komme tilbage på isen og i skole – men ingen virkede. Så blev jeg introduceret til Thomas.

Thomas udredte mig, og lavede et skræddersyet øvelsesprogram til mig. Jeg gik til tjek hver anden uge, og efter lidt mere end tre måneder var jeg tilbage på fuld kraft.

De øvelser, som jeg gjorde mig kampklar igen, har også gjort mig til en bedre spiller – blandt andet ved at træne min balance.

Jeg kan varmt anbefale Thomas – både til dem, der er ramt af hjernerystelse, og alle som vil blive en bedre sportsudøver. Du vil lære nye måder at træne på, som giver dig nye muligheder i din sport.”

Hannah Nielen-Danø, danser og studerende

“Flere måneder efter min hjernerystelse døjede jeg stadig med svimmelhed, hovedpine og havde et enormt behov for at hvile mig for at komme igennem dagen. Beskeden fra lægen og andre eksperter var entydig og frustrerende; der var intet at gøre, andet end fortsat at forholde mig i ro. Da jeg startede hos Thomas, fik jeg dog den modsatte besked, at aktivitet er gavnligt og at det netop er vigtigt at genoptræne de områder i hjernen, der bliver beskadiget ved en hjernerystelse.
Med udgangspunkt i mit skadesforløb og min hverdag gav Thomas mig øvelser og midler til, at jeg selv aktivt kunne gøre noget for at få det bedre. Det var enormt befriende, at jeg nu endelig aktivt kunne behandle mig selv, samt få en forståelse af de processer, der foregår i hjernen i et hjernerystelsesforløb. Efter mit forløb hos Thomas er jeg nu tilbage i min normale hverdag igen, og jeg har fået redskaber, der kan hjælpe mig fremover, så jeg fortsat kan forbedre min tilstand.

Søren Juul, journalist

“Jeg faldt og pådrog mig en hjernerystelse tilbage i februar. Efterfølgende måtte jeg sygemelde mig et par måneder, for så at starte op på mit job igen på halv tid. Uden den store succes. Næsten hver dag i tre måneder gik jeg tidligt hjem med ondt i hovedet og en forvisning om, at min tilstand aldrig blev bedre. Sport fik jeg heller ikke dyrket, da min læge frarådede det. Desperat for at få det bedre – og for at få nogle råd til at komme i gang med at dyrke sport igen – fik jeg anbefalet et forløb hos Thomas la Cour af en bekendt, som er fysioterapeut.
Det har jeg ikke fortrudt et øjeblik. Thomas får dig i gang igen med et målrettet træningsprogram, der tager udgangspunkt i hvad du kan overkomme. Helt konkret har jeg fået trænet min balanceevne og mit syn. Det har virket. Allerede efter to konsultationer var jeg igang med at dyrke motion i mit fitnesscenter. I dag, efter fem konsultationer over knapt tre måneder, kan jeg både passe mit job foran en skærm i mange timer og styrketræne uden at få ondt i hovedet.

Stine Brodersen, konceptudvikler og designer

“Jeg kontaktede Thomas i håb om, at han kunne hjælpe mig af med mine hyppige og invaliderende migræneanfald – og det kunne han!
Migræneanfaldene blev ofte udløst i stressede periode og koblede sig til en gammel hjernerystelse 7 år tilbage. Den kombination fangede Thomas hurtigt og har favnet begge problematikker meget professionelt. Han har tilrettelagt programmer, der har flyttet mig fra gang til gang i et tempo, som jeg ikke havde turde håbe på, og har en utrolig viden omkring kroppen og nervesystemet. Det ses både i min hurtige bedring vha. specifikke øvelser og hans naturlige måde at formulere den bagvedliggende teori, som han lever og ånder. Jeg kan og vil til en hver tid anbefale Thomas!

Katrine Lorentzen

Jeg begyndte hos Thomas efter 10 måneder med daglig hovedpine, siden jeg slog mit hoved i december 2017. Jeg var kommet over det værste. Gik fuld tid på arbejde igen. Men det var på 2 panodil og 2 ipren næsten hver morgen. Og det blev ligesom ikke bedre. Måske nærmest tværtimod. Det bekymrede mig, men på den anden side kunne jeg ikke holde ud at ligge mere i stilhed og mørke og passe på mig selv, for det virkede ærlig talt heller ikke, som om det havde nogen nævneværdig positiv effekt, når alt kom til alt. Og psykologisk var det dræbende. Energi og humør sivede ud af mig, når jeg ikke var igang. Og så bliver det oveni svært at være en god mor og kone og meget andet vigtigt. Så hellere hovedpinen, panodil og ipren.

Dagene efter mit første besøg hos Thomas var hovedpinen allerede væk. Jeg forbandt ikke de to ting på dét tidspunkt. Men jeg lavede mine små øvelser, som Thomas havde givet mig, og hovedpinen blev væk. Efter 6 uger og 4 besøg hos Thomas, daglige simple øjen- og balanceøvelser, var jeg 100 procent fri for hovedpine.

Et mirakel? Placebo? Held? Alle lægerne havde sagt “tid og ro” og vidste ellers intet. Men Thomas gav mig noget at arbejde med, og det havde virkelig en mirakel-lignende effekt på hovedpinen. Derudover, psykologisk, var det helt fantastisk at møde én, som interesserede sig for sygehistorien, spurgte ind og havde noget reelt at tilbyde.

I dag glemmer jeg i lange perioder at lave mine øvelser. Og når jeg så arbejder for meget foran skærmen, mister søvn eller bliver presset, kan hovedpinen godt komme igen og sætte sig. Så hiver jeg øvelserne frem igen, og det har stadig en vild effekt.

Jeg er så taknemlig for, at jeg blev gjort opmærksom på Thomas og kom afsted, selvom det var selvbetalt og lidt alternativt. For jeg er ret sikker på, hans indsats har været helt afgørende for min livskvalitet og arbejdsevne i dag – og begge dele er helt i top. Tak!

Bettina Berthelsen, selvstændig konsulent og projektleder

“Jeg opsøgte Thomas 7 mdr. efter, at jeg fik en svær hjernerystelse efter et blackout, hvor jeg landede med nakken på et stengulv.
Min oplevelse var, at jeg i den grad manglede en ekspert som sparringspartner til at hjælpe mig med at bryde mine symptomer ned i håndgribelige grupper, der kunne genoptrænes.
Thomas levede fuldt ud op til det behov. Thomas har en evne til at spørge ind og forstå syptomerne og dernæst at forklare hjernes sjove finurligheder på en letforståelig måde. Fra at være ekstremt frustreret over mine symptomer blev jeg mere fascineret af hjernen og Thomas fik hjulpet mig til at se mine symptomer, som pejlemærker, der kunne føre mig i den rigtige retning på vej mod en ‘ny normal’.
For mig blev det bl.a. en hel del højfrekvens øvelser, kinesiotape mv. der fik genoptrænet min balance, mit syn, koordination og hørelse. Jeg har oplevet et massivt boost i den periode bl.a. ved at kunne arbejde ca 10 timer mere ugentligt, samt kunne genintroducere sociale arrangementer og træning.
Thomas gav mig muligheden for at se løsninger i stedet for forhindringer og følelsen af, at jeg havde kontrollen over min vej til at blive rask igen. Hvilket jeg er ham dybt taknemmelig for!
Jeg kan derfor varmt anbefale et forløb hos ham – pengene er godt givet ud både i livskvalitet, men også i at jeg har kunne arbejde mere efterfølgende.

Kenneth Svendsen

I november 2017 pådrog jeg mig en kraftig hjernerystelse ved slag i hovedet under en boksetræning. Det startede med almidelig hovedpine, som udviklede sig over de næste par dage til kraftig hovedpine og efterfølgende dukkede der følgesymptomer op som svimmelhed, koncentrationsbesvær, hukommelsestab, nakkespændinger, træthed…

Mit liv var pludselig fra den ene dag til den anden, totalt forandret. Jeg var sygemeldt fra mit arbejde og gik blot derhjemmme i min egen lille osteklokke.

Min læge henviste mig til fysioterapi, hvor jeg startede efter 4 måneder fra skaden indtraf. Fysioterapeutens træning virkede/hjalp mig ikke videre, så jeg prøvede en anden med samme resultat. Da jeg havde været ved ca. 4-5 forskellige og der snart var gået 7-8 måneder mere, var jeg meget frustreret og kunne mærke at jeg også begyndte at blive stresset over min situation. Jeg var ikke kommet videre tværtimod, min tilstand var blevet forværret.

En kollega ringede en dag til mig for at høre hvordan det gik, han anbefalede at jeg skulle prøve at tage kontakt til Thomas La Cour som skulle være dygtig til at behandle ovenstående…

Det er jeg glad for at jeg gjorde….

Jeg har været til behandlinger hos Thomas nu 9 gange og jeg er tilbage på arbejdsmarkedet og fungerer næsten i hverdagen som før skaden. Træningen hos Thomas har gjort en forskel, som har betydet at mit liv er gået fra at være fuldstændig uoverskueligt, til nu at fungere og har en udholdelig dagligdag.

Træningen hos Thomas er overskueligt og man træner det man har tid og overskud til hver dag. Man får en video med hjem efter hver konsultation, så man kan se hvordan øvelserne de udføres og det har været en rigtig stor hjælp for mig, som havde svært ved at huske og koncentrere mig.

Jeg kan varmt anbefale at konsultere Thomas, han ved virkelig noget om det han arbejder med.

Majbritt List

“Det har været en fantastisk oplevelse, at kunne reducere mine symptomer ved at lave små øvelser i løbet af dagen. Det er rigtig rart selv at kunne tage lidt styring på mit sygdomsforløb, ved at neurotræne. Det har givet mig en følelse af, med små skridt, at være på vej tilbage til et aktivt liv. Thomas har været fantastisk god til både at tage hensyn til mine fysiske og kognitive udfordringer. Der er altid mulighed for at få en faglig forklaring, og jeg har følt mig passet godt på i de udfordrende øvelser.

Jette Ravn, lærer

Efter min anden hjernerystelse i foråret 2018 havde jeg store gener. Min krop blev hurtigt udtrættet, jeg fik ofte tilbagefald hvor jeg oplevede træthed, kvalme, generelt ubehag samtidig med jeg havde føleforstyrrelser i hovedbunden. Dette betød naturligvis en forringet livskvalitet, og at jeg ikke kunne passe mit arbejde som skolelærer på fuld tid.

I efteråret 2018 fandt jeg frem til Thomas, hvilket jeg ikke har fortrudt. Thomas har en stor viden indenfor krop, hjerne og nervesystem, han tog mig alvorligt, lyttede og forstod hvad det var, jeg havde brug for hjælp til.

Thomas sammensatte små træningsprogrammer til mig, disse træningsprogrammer var tilpasset mig, og der var lagt vægt på, at jeg kunne udføre disse programmer ude at blive udtrættet hurtigt.

Ret hurtigt inde i træningsforløbet forsvandt mine føleforstyrrelser og jeg begyndte at kunne have flere timer på arbejdet. Jeg har nu afsluttet mit forløb hos Thomas, jeg er tilbage på arbejdet fuld tid. Det vigtigste er dog, at jeg har fået min livskvalitet igen.

11

Ditte Dybvad Simonsen, Lærer

TAK for utrolig seriøs og kompetent behandling! Jeg har, siden en hjernerystelse i 2007, haft periodevis hovedpine og koncentrationsbesvær, hvilket har forstyrret mit arbejde og min fritid. For første gang siden, har jeg opevet en træningsmetode, som er langtidsholdbar.

Jeg har fået redskaber, som hjælper, når jeg har brug for det. Jeg kan på det varmeste anbefale Thomas la Cour”

13

Mikkel Kjer Parlo, Professionel Mixed Martial Arts kæmper

Efter 12 år med kampsport og en del hjernerystelser, har jeg oplevet forskellige ændringer i negativ retning i ting som reaktions tid, evnen til at se slag komme, balance, hurtighed, spændinger og smerter i kroppen, samt kvalme og hovedpine en gang imellem. 

Jeg ser kort sagt Thomas la Cour som den mest kompetente vi har på disse områder herhjemme og jeg syntes han kommer hele vejen rundt om problemet. Derfor har jeg valgt at træne med ham.

Efter at ha trænet med Thomas i kun 1 måned har oplevet forbedringer på alle de ovennævnte problemer. Som sagt har jeg kun arbejdet med dem en måned og jeg regner med at se langt større forbedringer efter længere tids træning. 

Jeg mener at enhver sportsudøver der ønsker at blive bedre til sin sport kan få store forbedringer ud af den træning Thomas la Cour tilbyder.

Anne Marie Jørgensen

Jeg har fulgt træningsforløb ved Thomas for gener efter cykelstyrt og hjernerystelse 4 år tilbage i tiden. Indtil jeg startede på træningen havde jeg konstante nakkesmerter, koncentrationsbesvær, enormt behov for hvile, problemer med at holde flere bolde i luften og havde det meget svært med skærmarbejde. Hver dag var ren og skær overlevelse. Indtil ulykken var jeg meget energisk og fysisk aktiv.  Thomas gav mig værktøjer til at slippe af med de mange gener. Efter 2 ugers træning var nakkesmerterne væk. Koncentrationsevnen og evnen til at holde mange bolde i luften samtidig vender stille og roligt tilbage. Her et halvt år efter har jeg fået fornyet overskud og tro på, at jeg nok skal blive mig selv igen. Fremover bliver der atter ressourcer til både arbejde, crossfit, familie og venner.

Jeg kan varmt anbefale træning hos Thomas til hjernerystelsesofre.”

Tobias Alm

Inden jeg kom til Thomas La Cour havde jeg allerede 2,5 år med hjernerystelsesymptomer bag mig. Det, som var mest frustrerende, var at både neurologisk ambulatorie, kranie sakral terapeut og mange andre behandler jeg prøvede af, fokuserede meget på at jeg skal slappe af og så skal tingene nok blive bedre. Der var ingen som havde en konkret plan og mange råd jeg fik var det rene gætteri. Det er markant anderledes hos Thomas La Cour. Først og fremmest tror han at aktivitet (tilpasset til den enkelte person selvfølgelig) er til gavn og han var den absolut første som fortalte mig at hvis man får et slag i hovedet kan det påvirke ens balancesystem (vestibulær system) negativt. Og at det er der man skal begynde at arbejde med. Derfra lavede vi mange tests, Thomas dannede sig et billede af min tilstand og så fik jeg øvelser med hjem. Det var rigtigt rart at kom fra denne passivitet tiden før, hjem med nogle øvelser så man kunne aktiv gøre noget for at få det bedre. I stedet for bare at vente og blive sindsyg af det. Jeg fik det markant bedre ret hurtig. Jeg var så smart at slå mit hoved igen to gange siden. Begge gange har Thomas guided mig igennem de to nye hjernerystelser, så at jeg var tilbage på det gamle bedre niveau efter nogle få uger. Det var rigtigt rart. Udover det har Thomas en stor viden om stress, kost og søvn og hvor meget tingene hænger sammen og relaterer til hinanden. For mig er pengene godt givet ud fordi jeg gik total forvirret, opgivende og skeptisk ind til ham og kom med en handleplan og stor viden ud.”

Der er i øjeblikket åbent for nye klienter

Udfyld felterne nedenunder, så kontakter jeg dig så snart jeg har mulighed for det.