Hjernerystelser og Piskesmæld

Få et skræddersyet genoptræningsprogram til hjernerystelse

Gennem en grundig undersøgelse og analyse af dine symptomer og dit nervesystem, sammensætter og underviser jeg dig i øvelser der kan reducere symptomer og hjælpe dig med at komme tilbage til en normal hverdag igen.

Typisk kommer hjernerystelses- og piskesmældsklienter til mig med symptomer som hovedpine, nakkespændinger, svimmelhed, træthed, koncentrationsbesvær, og problemer med sensoriske belastninger som lys og lyd.

For at få det bedst mulige overblik, starter jeg med at tale med dig om din historik, og udfører derefter en række modificerede neurologiske tests, for at afklare hvilke områder af kroppen og nervesystemet der har størst behov for at blive styrket med øvelser. 

Efterfølgende vil du blive undervist i, og sendt hjem med et genoptræningsprogram bestående af en række enkle hjemmetræningsøvelser, der typisk tager omkring 5 minutter at gennemføre.

Dette program forventes du at træne på egen hånd, (optimalt 2-3 x dagligt) indtil næste session.

Jeg vejleder også i gradueret optrapning af andre bevægelsesaktiviteter (som f.eks. tilbagevenden til sport og motion).

Træningssessionerne ligger normalt med ca. 3-4 ugers mellemrum, hvis du har mulighed for at træne som jeg anbefaler.

Et træningsforløb vil altid starte med en indledende undersøgelse, for at klarlægge hvilke neurologiske funktioner der er svækket af din ulykke. Derefter taler vi sammen om hvad der dukker op under undersøgelsen og hvad der giver bedst mening for dig fremadrettet.


Læs hvad mine klienter har oplevet

Jeg gik hos Thomas la Cour relativt tidligt i mit skadesforløb.
Med hjernerystelse og WAD kunne jeg ikke ret meget uden at skulle hvile mig hele tiden.

Thomas fik mig bogstaveligt talt på benene igen. Med nænsom træning og særdeles brugbar information om mine nervefunktioner, kombineret med kostvejledning fik jeg en større forståelse af, hvor min grænse gik og jeg kunne langsomt øge min kondition og derved undgå at få andre komplikationer pga. stilstand.
Selve forbedringen i kondition gav mig mere energi til at klare hverdagen.

Er man typen, der gerne vil hjælpe til med sin egen helbredelse, er et forløb med Thomas guld værd. Også på et mentalt plan.

Paula Larrain,
TV vært, journalist og forfatter


Som så mange andre ishockeyspillere før mig, fik jeg et slag og en hjernerystelse i en kamp. Jeg tilbragte de fleste timer i løbet af de efterfølgende tre måneder i et mørkt rum – både bogstaveligt og mentalt. Lys gjorde ondt og oplevelsen af at være sat ud af spillet, hang som en sky over mit hoved. Jeg tog imod alle de behandlingstilbud jeg fik, for hurtigst mulig at komme tilbage på isen og i skole – men ingen virkede. Så blev jeg introduceret til Thomas.

Thomas udredte mig, og lavede et skræddersyet øvelsesprogram til mig. Jeg gik til tjek hver anden uge, og efter lidt mere end tre måneder var jeg tilbage på fuld kraft.

De øvelser, som jeg gjorde mig kampklar igen, har også gjort mig til en bedre spiller – blandt andet ved at træne min balance.

Jeg kan varmt anbefale Thomas – både til dem, der er ramt af hjernerystelse, og alle som vil blive en bedre sportsudøver. Du vil lære nye måder at træne på, som giver dig nye muligheder i din sport.

Michelle Weis,
ishockeyspiller på landsholdet


Efter 12 år med kampsport og en del hjernerystelser, har jeg oplevet forskellige ændringer i negativ retning i ting som reaktions tid, evnen til at se slag komme, balance, hurtighed, spændinger og smerter i kroppen, samt kvalme og hovedpine en gang imellem. 

Jeg ser kort sagt Thomas la Cour som den mest kompetente vi har på disse områder herhjemme og jeg syntes han kommer hele vejen rundt om problemet. Derfor har jeg valgt at træne med ham.

Efter at ha trænet med Thomas i kun 1 måned har oplevet forbedringer på alle de ovennævnte problemer. Som sagt har jeg kun arbejdet med dem en måned og jeg regner med at se langt større forbedringer efter længere tids træning. 

Jeg mener at enhver sportsudøver der ønsker at blive bedre til sin sport kan få store forbedringer ud af den træning Thomas la Cour tilbyder.

Mikkel Parlo,
professionel MMA kæmper, Bellator finalist


Jeg faldt og pådrog mig en hjernerystelse tilbage i februar. Efterfølgende måtte jeg sygemelde mig et par måneder, for så at starte op på mit job igen på halv tid. Uden den store succes. Næsten hver dag i tre måneder gik jeg tidligt hjem med ondt i hovedet og en forvisning om, at min tilstand aldrig blev bedre. Sport fik jeg heller ikke dyrket, da min læge frarådede det.

Desperat for at få det bedre – og for at få nogle råd til at komme i gang med at dyrke sport igen – fik jeg anbefalet et forløb hos Thomas la Cour af en bekendt, som er fysioterapeut.
Det har jeg ikke fortrudt et øjeblik.

Thomas får dig i gang igen med et målrettet træningsprogram, der tager udgangspunkt i hvad du kan overkomme. Helt konkret har jeg fået trænet min balanceevne og mit syn. Det har virket.

Allerede efter to konsultationer var jeg igang med at dyrke motion i mit fitnesscenter. I dag, efter fem konsultationer over knapt tre måneder, kan jeg både passe mit job foran en skærm i mange timer og styrketræne uden at få ondt i hovedet.

Søren Juul,
journalist


Jeg kontaktede Thomas i håb om, at han kunne hjælpe mig af med mine hyppige og invaliderende migræneanfald – og det kunne han!

Migræneanfaldene blev ofte udløst i stressede periode og koblede sig til en gammel hjernerystelse 7 år tilbage. Den kombination fangede Thomas hurtigt og har favnet begge problematikker meget professionelt.

Han har tilrettelagt programmer, der har flyttet mig fra gang til gang i et tempo, som jeg ikke havde turde håbe på, og har en utrolig viden omkring kroppen og nervesystemet. Det ses både i min hurtige bedring vha. specifikke øvelser og hans naturlige måde at formulere den bagvedliggende teori, som han lever og ånder. Jeg kan og vil til en hver tid anbefale Thomas!

Stine Brodersen,
konceptudvikler og designer


Flere måneder efter min hjernerystelse døjede jeg stadig med svimmelhed, hovedpine og havde et enormt behov for at hvile mig for at komme igennem dagen. Beskeden fra lægen og andre eksperter var entydig og frustrerende; der var intet at gøre, andet end fortsat at forholde mig i ro.

Da jeg startede hos Thomas, fik jeg dog den modsatte besked, at aktivitet er gavnligt og at det netop er vigtigt at genoptræne de områder i hjernen, der bliver beskadiget ved en hjernerystelse.
Med udgangspunkt i mit skadesforløb og min hverdag gav Thomas mig øvelser og midler til, at jeg selv aktivt kunne gøre noget for at få det bedre.

Det var enormt befriende, at jeg nu endelig aktivt kunne behandle mig selv, samt få en forståelse af de processer, der foregår i hjernen i et hjernerystelsesforløb.

Efter mit forløb hos Thomas er jeg nu tilbage i min normale hverdag igen, og jeg har fået redskaber, der kan hjælpe mig fremover, så jeg fortsat kan forbedre min tilstand.

Hannah Nielen-Danø,
Danser og studerende


TAK for utrolig seriøs og kompetent behandling! Jeg har, siden en hjernerystelse i 2007, haft periodevis hovedpine og koncentrationsbesvær, hvilket har forstyrret mit arbejde og min fritid. For første gang siden, har jeg opevet en træningsmetode, som er langtidsholdbar.

Jeg har fået redskaber, som hjælper, når jeg har brug for det. Jeg kan på det varmeste anbefale Thomas la Cour

Ditte Dybvad Simonsen,
lærer


Thomas har virkelige gjort en kæmpe forskel for mit velbefindende.

Efter det offentlige ikke kunne finde “fejlen” efter en hjernerystelse, hvor jeg både blev scannet og undersøgt flere gange, blev jeg heldigvis anbefalet Thomas af en veninde, der havde hørt om ham.

Under første konsultation finder han mine svage områder og give mig øvelser med hjem, der skal arbejdes på. Jeg havde ondt i hovedet og de efterfølgende dage kvalme pga. overstimulering. Men derfra begyndte jeg så langsomt at starte op på de øvelser han havde givet mig.

Meget hurtigt kunne jeg mærke de hjalp MARKANT. Og vi kunne hurtigt gå videre til nye, mere udfordrende øvelser. Efter ca 6-8 måneder ( 6 konsultationer ) henviste Thomas mig til Privat syn i Rødovre, da jeg stadig har lidt drilleri med mine øjne/ syn.

Jeg følte Thomas var en engel sendt fra himlen. Jeg følte mit liv var taget fra mig. Jeg kunne ikke overskue mennesker, larm m.m. uden jeg lå i sengen flere dage efter (hvilket er lidt svært med 2 små børn… ).

Jeg anbefaler Thomas til ALLE jeg hører om der har fået hjernerystelse. Han gør virkelig en forskel. Ville ønske jeg kunne klone ham, så mange flere kunne få glæde af hans ekspertise.

Cecilie Arensbak


Har du spørgsmål til mine ydelser?

Udfyld formularen, så kontakter jeg dig hurtigst muligt.