Langvarig stress

Kom på benene igen med en neurotrænings baseret tilgang til stressreduktion

Efter langvarig eksponering til stressende ydre omstændigheder, er der mange der har svært ved at slippe deres høje alarmsberedskab (hyperarousal) og få deres opmærksomhed, overblik og hukommelse til at virke som før.
Også selvom de ydre omstændigheder er skiftet.

Det sker pga. hjernens plasticitet, altså det faktum at vores nervesystem hele tiden ændrer sig i takt med de krav vi stiller til det.

Vi hører tit om hjerneplasticitet som noget positivt, men det er en process der kan bevæge sig i alle retninger.

Når vi længe har befundet os i en tilstand af for højt alarmberedskab, tilpasser hjernen sig for at blive endnu bedre til at passe på os.
Den bliver bedre til at reagere voldsomt på pludselige lyde og andre sanseinputs, nedprioriterer overblik og hukommelse til fordel for impulsivitet og hurtige handlinger.
Vores åndedrætsmønster ændrer sig, og balancen i vores autonome nervesystem skubbes mod “fight, flight or freeze” reaktioner.

Alt sammen noget der er en fordel i en akut, fysisk farlig, situation, men ikke særligt godt for livskvaliteten på den lange bane.

Derfor har jeg designet et nyt forløb på klinikken til dig der slås med langvarige stress symptomer og forhøjet alarmberedskab.

Forløbet giver dig:
– En grundig indledende testning af dit åndedræt og de forskellige dele af hjernen der påvirkes af langvarig stress.
– Et skræddersyet træningsprogram med de mest effektive individuelt udvalgte øvelser til at få ro på dit system.
– Vejledning i elektrisk vagusnervestimulation, en meget effektiv måde at arbejde med neuromodulation af det autonome nervesystem.


Forløbet er IKKE for dig hvis du:
– Leder efter en symptombehandling så du kan blive mere “robust” i et stressende miljø.
– Leder efter psykologisk vejledning omkring traumatiske oplevelser. Jeg arbejder med at trevle op i de negative biologiske tilpasninger hjernen laver ved langvarig stress, ikke samtaleterapi.

Jeg har i øjeblikket 3 ledige pladser på klinikken til den type forløb.

Hvis du er interesseret i en plads eller har nogle yderligere spørgsmål, kan du kontakte mig på thomas@thomaslacour.dk, så vender jeg tilbage til dig hurtigst muligt.


Læs hvad mine klienter har oplevet

Jeg havde over en længere periode døjet med meniskskade i knæet, og en lang række følgeskader i form af stivhed og unødvendige spændinger i kroppen.

Thomas undersøgte hvordan hele min krop hang sammen, og gav mig de rette øvelser og behandlinger til at komme tilbage og endda i bedre form end før jeg blev skadet.

Desuden fik jeg rettet op på dårlige bevægelsesvaner, og fik generelt optimeret min finmotorik, balance og bevægelighed.

Jeg kan varmt anbefale træning hos Thomas la Cour uanset om du har smerter eller bare gerne vil optimere funktionen og bevægeligheden af din krop.

Emilie Gregersen, Danser


Jeg havde døjet med smerter i halebenet og inflammation i skuldrene et års tid. Jeg havde aldrig forstillet mig, at de rette bevægelser og øvelser kunne eliminere smerten.

Hos Thomas blev der brugt tid på at undersøge hvordan hele min krop var skruet sammen og han gav mig de rette værktøjer til, at jeg aktivt kunne helbrede min egen krop.

Det var enormt befriende at slippe for medicin og den smerte jeg oplevede via behandlinger. Jeg vil varmt anbefale træning hos Thomas, uanset om man lider af smerter eller generelt ønsker at forbedre kroppens funktion.

Stella Bülow Hansen, Bygningskonstruktør

Har du spørgsmål til mine ydelser?

Udfyld formularen, så kontakter jeg dig hurtigst muligt.